Compliance en kwaliteit

Toekomstige wetgeving

In het kader van de energietransitie komt er veel nieuwe wetgeving op ons af. De wetten die er zijn, moeten worden aangepast of samengevoegd. Zo worden de Elektriciteitswet en Gaswet samengevoegd in de Energiewet 1.0 en de Warmtewet wordt gewijzigd. Het is de opmaat naar Energiewet 2.0, waarin alles weer samenkomt en waarin alle Europese voorschriften worden verwerkt. Door middel van consultaties zijn wij bij dit traject betrokken.

Meer ruimte

In de nieuwe wet- en regelgeving is het voor ons heel belangrijk dat wij voldoende ruimte krijgen en houden om onze rol in de energietransitie te kunnen spelen. Wet VET (2018) zorgde voor een serieuze inperking van het speelveld voor netwerkgroepen en dwong de sector als het ware twee stappen achteruit. De contouren van de nieuwe wet worden opgesteld. Of we daarmee flink vooruitgaan of slechts één stap voorwaarts, moet nog blijken. Via brancheorganisatie Netbeheer Nederland blijven wij continu betrokken en kunnen wij in denk- en werkgroepen meepraten over deze toekomstige wetgeving.

Geheel compliant

In 2019 waren wij wederom geheel compliant. Er zijn verschillende audits geweest om ons te toetsen en de uitkomsten waren steeds positief.
Ook zijn wij compliant wat betreft kwaliteitsnormen ISO 9001, milieunormen ISO 14001 en de arbogerelateerde VCA-normen. In 2019 hebben meerdere audits onze compliancy bevestigd wat betreft ISO-normen en arbogerelateerde normen. Na een risico-inventarisatie en –evaluatie in 2018 hebben we in 2019 het rapport hierover uitgebracht.

Kwaliteit

Als het gaat om kwaliteit denken we in productketens. Dit maakt dat iedereen medeverantwoordelijk is voor een optimaal eindproduct dat voldoet aan de verwachtingen van de klant. In 2019 hebben we het ketendenken in het handboek doorgevoerd en hebben we het structureel toegepast op de werkvloer. Dat resulteert in meer efficiency, betere samenwerking, beter klantcontact, en tot slot een beter product.