Onze medewerkers

Mensen maken het verschil waar mensen het verschil mogen maken

Als je bij Juva werkt, draag je bij aan het creëren van een leefbare en  duurzame samenleving. Al denk je er niet de hele dag aan, je draagt wel degelijk bij aan een ander energiesysteem en daarmee aan het behalen van de klimaatdoelen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, vanuit zijn eigen achtergrond, kennis en competenties.

Kerncijfers

2021

2020

Medewerkers FTE

249 FTE

237 FTE

Medewerkers aantal

262 medewerkers

246 medewerkers

Verdeling man/vrouw

207 man / 55 vrouw

195 man / 51 vrouw

Personeelskosten

€ 20,6 miljoen

€ 18,7 miljoen

Opleidingskosten

€ 445.000

€ 356.000

Ziekteverzuim

3,7%

4,1%

Veiligheidsopleidingen

186 opleidingen 99,3% geslaagd

95 opleidingen 99,1% geslaagd

Verschillende kanten van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden in kaart brengen

We doen het veilig of we doen het niet. Makkelijk gezegd, maar werkt dit in de praktijk? In 2021 is ons veiligheidsbeleid onder de loep genomen en is gekozen voor een integrale aanpak. Naast het aanbod van de standaard opleidingen zijn we gestart zijn met het implementeren van een aantal instrumenten zoals bijvoorbeeld een digitaal veiligheidspaspoort. Daarnaast pakken we ook de  gedragskant aan door middel van een nulmeting op de veiligheidscultuurladder.  

Binnen ons standaard opleidingsprogramma zijn zowel de veiligheidsinhoudelijke opleidingen als de gedragsopleidingen (intense).

Opleiding

Aantal deelnemers

Slagings-percentage

VCA

17

100%

VIAG

22

100%

BEI

68

91%

BHV

97

100%

Intense

66

100%

Logistiek

4

100%

Verkeer

17

100%

Totaal

291

97,9%

Lerende organisatie (BBL)

Dit jaar zijn we gestart met de Juva academy. Dat is ons interne programma waarbij we monteurs volgens het Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)-traject opleiden. Voorafgaand aan dit programma hebben onze medewerkers die leerling monteurs gaan begeleiden een speciale workshop doorlopen waarbij ze de kneepjes van het begeleiden hebben meegekregen.

Aantrekkelijk werkgeverschap maakt het verschil

Binnen de hele sector kampen we met krapte op de arbeidsmarkt. Met name voor de technisch en de technisch uitvoerende functies is dit een hele uitdaging. 

Het komt aan op aantrekkelijk werkgeverschap, naast goede voorwaarden ook aantrekkelijk werk, en goede sfeer en ontwikkelmogelijkheden. Bij Juva hebben we vorig jaar al ingezet op brede functies waarin veel afwisseling te vinden is.

De netwerkbedrijven tezamen hebben de handen ineen geslagen om jongeren te stimuleren voor een keuze in de energietechniek.  Onder de noemer Power up the Planet! is een lespakket ontwikkeld en een campagne gestart om vmbo-leerlingen te enthousiasmeren voor het technische vak.   

Ook heeft Juva een eigen wervingscampagne ontwikkelt voor de werkmaatschappijen Anexo en Westland Infra. Via lokale radiostations, een adwords campagne en stickers op de bussen is in de regio aandacht gevraagd voor onze vacatures.